15. märts – koolinoorte teatripäev 2023

/ marion leppik

Kolmapäeval, 15. märtsil toimub juba 8. korda koolinoorte teatripäev, mis sel korral on mõeldud Tallinna ja Harjumaa õpilastele, kes on oodatud Tallinna teatrimajadesse, et saada osa kümnetest töötubadest, treeningutest, aruteludest ja ekskursioonidest. Registreerumine on avatud aadressil eestinoorsooteater.ee/teatripaev.

54 erinevat sündmust ja 85 toimumiskorda: ajaloo suurima koolinoorte teatripäeva korraldamiseks on seljad kokku pannud Eesti Noorsooteater, Eesti Draamateater ja Rahvusooper Estonia, kuid kaasa lööb enamik Tallinnas tegutsevatest teatrivaldkonnaga lähemalt ja kaugemalt seotud asutustest ning külla sõidavad ka kõik teiste maakondade teatrid. 

Tegevusterohke päeva jooksul saab enam kui poolesajas töötoas lähemalt tutvust teha nii sõna-, visuaal-, muusika-, raadio- ja tantsuteatri kui ka etenduskunstidega ning teatriõppe ja teatrikajastamisega, proovida lavavõitlust, butafooritööd, näidendikirjutamist, näitlejatöö põhialuseid või grimmitegemist. Põnevad ekskursioonid pakuvad mitmes teatrimajas näitlejate ja teatrijuhtide juhatusel sissevaadet lavatagusesse maailma.

Teatripäeva puhul leiab Tallinna teatrite mängukavadest kaheksa noorele vaatajale sobivat lavastust ning külastada saab ka MUBAs toimuvaid tasuta kontserte.

Kõik teatripäeva töötoad ja sündmused (välja arvatud teatrietendused) on tasuta.

Eesti Etendusasutusete Liidu (EETEAL) ellukutsutud koolinoorte teatripäeva toob üheks päevaks kokku teatrid üle Eesti, et pakkuda ühe piirkonna õpilastele võimalikult mitmekesiseid võimalusi teatritegemisega lähemalt tuttavaks saada. Esimene koolinoorte teatripäev toimus 2015. aastal Pärnus Endla teatris.

Tutvu teatripäeva programmiga ja registreeru siin.

Registreerumine on avatud kuni 9. märtsini või kuni vabu kohti jätkub.