Rahvusooper korraldab koolidele veebipõhiseid muusikatunde

/ marion leppik

Rahvusooper Estonia alustab koolidele mõeldud veebipõhiste muusikatundidega. Kaks eraldiseisvat tundi kannavad muusikateatrile kohaselt pealkirju „Mis on ooper?“ ja „Mis on ballett?“. Tunde viivad läbi rahvusooperi lauljad Triin Ella ja Aare Kodasma ning Eesti Rahvusballeti artist ja tantsusemiootik Triinu Leppik-Upkin. Muusikatunnid toimuvad kokkulepitud veebiplatvormil (Zoom, Meet vms) koolile sobival ajal.

„Mis on ooper?“

Tunni viivad läbi rahvusooperi lauljad Triin Ella ja Aare Kodasma. Videote, piltide ja hääleklippide abil avatakse tunnis ajaloolise ooperimaailma saladusi, räägitakse, kuidas kaasaegne ooperilavastus sünnib, milline on tänapäeval ooperi- ja balletiteatri etikett, kuidas jaotuvad erinevad hääleliigid ning arutletakse, miks peaks ooper ka tänapäeval noori kõnetama.

Tund sobib II ja III kooliastme õpilastele. Kestus 45 minutit.

„Mis on ballett?“

Tunni viib läbi Eesti Rahvusballeti artist ja tantsusemiootik Triinu Leppik-Upkin. Tund koosneb kahest osast: esimeses pooles tutvutakse balleti kui klassikalise tantsukunstivormi ajalooga, tunni teises pooles räägitakse ülevaatlikult klassikalisest ja kaasaegsest balletist. Soovi korral võime tunni teises pooles tutvustada ka mõnd konkreetset balletti, mida klass saab hiljem Estoniasse vaatama tulla.

Tund sobib kõigile alates II kooliastmest. Kestus 45 minutit.

 

Ühe tunni hind on 65 eurot (hinnas sisaldub ühekordne vaatamisvõimalus kuni 70 inimesele).

Tellimine ja lisainfo: junior@opera.ee